«Όλα ξεκινάνε από το σπίτι», λέει ο λαός και στην περίπτωση του μακελειού του Κολοράντο φαίνεται να έχει δίκιο. Ο πατέρας του 22χρονου Άντερσον Λι Όλντριτς, ο οποίος την Κυριακή 20 Νοεμβρίου σκότωσε πέντε άτομα και τραυμάτισε 18 ακόμα έξω από γκέι κλαμπ, δεν ανησύχησε επειδή το παιδί του πυροβόλησε άγνωστους, αλλά επειδή ο γιος του βρέθηκε σε ένα τέτοιο μέρος.

«Φοβήθηκα. Έλεγα “Θεέ μου, είναι γκέι”;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 48χρονος Άαρον Μπρινκ όσον αφορά την τραγωδία. Όταν όμως έμαθε τι ακριβώς συνέβη ένιωσε… ανακούφιση -όπως δήλωσε- που ο γιος του δεν είναι ομοφυλόφιλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος, πρώην παλαιστής και πορνοστάρ, συνέχισε την προκλητική του δήλωση, λέγοντας: «Είμαι μορμόνος. Είμαι συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος και εμείς δεν κάνουμε γκέι παιδιά».

Αρχικά, είπε ότι οι δικηγόροι του γιου του του τηλεφώνησαν και του είπαν ότι το 22χρονο παιδί του εμπλέκεται στους πυροβολισμούς στο Club Q στο Κολοράντο: «Δεν ξέρω για τι κατηγορείται. Δεν μπορώ να πάρω απαντήσεις από τους δικηγόρους πραγματικά, αλλά λένε ότι αφορά ένα γκέι μπαρ. Δεν ξέρω τι στο καλό έκανε σε ένα γκέι μπαρ».

Όταν, όμως, ένας δημοσιογράφος του CBS 8 εξήγησε στον πατέρα ότι ο γιος του κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε μια μαζική δολοφονία σε ένα γκέι μπαρ, ο ίδιος απάντησε: «Εντάξει, καλά, κατηγορείται για κάτι τέτοιο, χαίρομαι που δεν είναι γκέι. Μπορώ να το πω αυτό, χαίρομαι που δεν είναι γκέι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπρινκ πιστεύει πως οι σχέσεις πρέπει να είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας και ότι οι άνθρωποι «πρέπει να αντισταθούν στην ομοφυλοφιλία»… Όχι μέσω της βίας, έσπευσε να διευκρινίσει κατόπιν εορτής.

Αργότερα, ο 48χρονος δήλωσε ότι δεν δικαιολογούνται οι πράξεις του παιδιού του. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να πας και να σκοτώσεις ανθρώπους… Δεν είναι απάντηση», δήλωσε ο Μπρινκ στον τοπικό σταθμό.

Ζήτησε επίσης συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας ότι ανεξάρτητα από την πολιτική, χάθηκαν πολύτιμες ανθρώπινες ζωές. «Λυπάμαι πολύ, λυπάμαι πολύ για την απώλειά σας», είπε. «Λυπάμαι πολύ. Οι ζωές αυτών των ανθρώπων ήταν πολύτιμες. Πιθανόν να ήταν καλοί άνθρωποι. Ξέρετε, δεν είναι κάτι για το οποίο σκοτώνεις ανθρώπους. Λυπάμαι, απογοήτευσα τον γιο μου».

Ο Μπρινκ δήλωσε ότι είχε μείνει σε μεγάλο βαθμό αμέτοχος στη ζωή του γιου του, αφού αυτός και η μητέρα του χώρισαν και μετακόμισαν σε διαφορετικές πολιτείες όταν ήταν ακόμα παιδί.

Ο 48χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει μόνιμες βλάβες από έναν εθισμό στις μεθαμφεταμίνες στο παρελθόν, καθώς και τραύμα στο κεφάλι από την καριέρα του ως μαχητής ΜΜΑ, δεν είχε μιλήσει στο παιδί του εδώ και έξι μήνες και πριν από αυτό πίστευε ότι είχε πεθάνει από αυτοκτονία πριν από έξι χρόνια. Είπε ότι η πρώην σύζυγός του, μητέρα του κατηγορούμενου, του τηλεφώνησε από το Κολοράντο το 2016 για να του πει ότι το παιδί τους αυτοκτόνησε, αφού άλλαξε το όνομά του από Νίκολας Μπρινκ σε Άντερσον Ολντριτς.

Παρ’ όλα αυτά, ο Μπρινκ είπε ότι αγαπάει το παιδί του. «Αγαπώ τον γιο μου ό,τι κι αν συμβεί. Αγαπώ τον γιο μου», είπε.

Ο 22χρονος κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ στο «Club Q», στο Κολοράντο, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας άλλα 18, πριν δύο θαμώνες τον αφοπλίσουν και τον ακινητοποιήσουν για να τον συλλάβει η αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης