Η Τερέζα Μέι απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών στην τελευταία της συνεδρίαση ως πρωθυπουργού στην κατάμεστη αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, όπου έγινε δεκτή με καταιγιστικά χειροκροτήματα και ιαχές από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος.

Η Μέι δήλωσε «ευτυχής που παραδίδει (την πρωθυπουργία) σε κάποιον που έχει θητεύσει στην κυβέρνησής της». Απαντούσε σε ερώτηση της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος Ρουθ Κάντμπερι που τη ρώτησε πώς αισθάνεται που παραδίδει σε κάποιον που παίρνει ευχαρίστηση από τη δαιμονοποίηση των μουσουλμάνων, που δεν στηρίζει τους δημόσιους λειτουργούς και που είναι υποχείριο του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν αν πιστεύει ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να επιτύχει την έγκριση μίας συμφωνίας για το Brexit από το κοινοβούλιο, η απερχόμενη πρωθυπουργός απάντησε ότι η ίδια ψήφισε τη συμφωνία, ενώ ο Κόρμπιν την καταψήφισε.

«Σε κάθε στάδιο, το μοναδικό του ενδιαφέρον ήταν η κομματική πολιτική. Ειλικρινά, θα πρέπει να ντρέπεται» είπε η Τερέζα Μέι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από τον Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης