Έφοδος των Τούρκων κομάντο στα γραφεία του νόμιμου φιλοκουρδικού κόμματος HDP

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016, 12:40
Έφοδος των Τούρκων κομάντο στα γραφεία του νόμιμου φιλοκουρδικού κόμματος HDP
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί 17 ανθρώπους στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με στόχο Κούρδους μαχητές, στη διάρκεια εφόδων στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων και στα γραφεία του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Με την υποστήριξη ενός ελικοπτέρου, μονάδες των δυνάμεων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία του HDP στην κεντρική συνοικία Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης στις 3 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), καθώς τεθωρακισμένα οχήματα και ένα όχημα εκτόξευσης νερού αναπτύχθηκαν σε κοντινό σημείο, ανάφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το HDP, το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter στην Κωνσταντινούπολη πως η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και ερεύνησε "παράνομα" τα γραφεία την ώρα που κανείς κομματικός αξιωματούχος δεν ήταν παρών.

Οι έφοδοι, που πραγματοποιήθηκαν σε 10 περιοχές της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, είχαν στόχο την "αστική δομή" του PKK, ανέφερε το Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", στρατολόγηση και διοργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016, 12:40