Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα, το τελευταίο στάδιο επιχείρησης για την τοποθέτηση του διαστημικού λεωφορείου «Enterprise» στο Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος, το οποίο στεγάζεται στο αεροπλανοφόρο «Interpid» κοντά στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α., Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσαρμοσμένο πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο πλωτό μέσο και με τη βοήθεια ρυμουλκού, το «θρυλικό» διαστημόπλοιο πέρασε δίπλα από τα σημαντικότερα μνημεία του «Μεγάλου Μήλου», μεταξύ αυτών και του Αγάλματος της Ελευθερίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που δεν πέταξε ποτέ στο Διάστημα, διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο για την εξέλιξη της τεχνολογίας η οποία χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια στα διαστημικά λεωφορεία. Η συμμετοχή του σε δοκιμές αεροναυπηγικής «άνοιξαν» τον δρόμο για τη δημιουργία των «Endeavour», «Discovery» και «Atlantis», τα οποία εξυπηρέτησαν για δεκαετίες τις βλέψεις της NASΑ στην εξερεύνηση του Διαστήματος.

 

Στις 27 Απριλίου το «Enterprise» πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση, προσαρμοσμένο πάνω στην οροφή ενός «Boeing 747». Πλέον θα εκτίθεται μόνιμα στο αεροπλανοφόρο «Interpid».

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Το τελευταίο ταξίδι του «Enterprise», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 06:56

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης