Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και του Ιράν για την επίτευξη οριστικής συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης θα συνεχιστούν στις 12 Μαΐου στην Βιέννη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ε.Ε., η οποία προσθέτει πως οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν από αξιωματούχους των έξι παγκοσμίων δυνάμεων (ομάδα 5+1) στις 15 Μαΐου.

«Η αναπληρώτρια επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χέλγκα Σμιντ και οι Ιρανοί υφυπουργοί Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί θα συνεχίσουν το έργο τους στην Βιέννη στις 12 Μαΐου» ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ομόλογοι τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις τρεις μέρες αργότερα, την Παρασκευή 15 Μαΐου.

«Οι μεσολαβητές θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στην σύνταξη του κυρίως κειμένου στο Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης, βασισμένοι στα κοινά συμπεράσματα που επιτεύχθηκαν στις 2 Απριλίου στη Λωζάννη και συνεχίστηκαν πριν μια εβδομάδα στην Νέα Υόρκη» σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «παράλληλα, τεχνικοί εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τη δουλειά τους στην σύνταξη των παραρτημάτων του κειμένου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης