Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν, το βράδυ της Τρίτης, στη διάρκεια εθνοτικών συγκρούσεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κένυας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Τα βίαια επεισόδια ανάμεσα στις φυλές Όρμα και Ποκόμο σημειώθηκαν στην περιοχή του Ποταμού Τανά, 300 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι, με αφορμή τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου και των αποθεμάτων πόσιμου νερού. Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα περιστατικά βίας στην αφρικανική χώρα έπειτα από τις μετεκλογικές ταραχές που ξέσπασαν το 2007-8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέλη της φυλής Ποκόμο επιτέθηκαν σε χωριά των Όρμα, απαντώντας σε ανάλογες επιδρομές των τελευταίων στις δικές τους κοινότητες. Ήταν οπλισμένοι με τσεκούρια, ακόντια και μαχαίρια. Ορισμένοι είχαν στην κατοχή τους και πιστόλια. Συνολικά 31 γυναίκες, 11 παιδιά και έξι άνδρες έχασαν τη ζωή τους», εξήγησε ο Robert Kitur, εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι 60 βοοειδή σφαγιάστηκαν.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαφορετικές φυλές στο βόρειο τμήμα της Αφρικής αποτελούν συχνό φαινόμενο, καθώς τα αποθέματα νερού είναι λιγοστά και η ζωή ολόκληρων κοινοτήτων εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τα βοοειδή. Το 2001, τουλάχιστον 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή ύστερα από εθνοτικές συγκρούσεις ανάμεσα στους Ποκόμο και Ορμά.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης