Ως «αντίποινα» στο επεισόδιο με πραγματικά πυρά που σημειώθηκε χθες μεταξύ του ελληνικού Λιμενικού και τουρκικού πλοίου ανοιχτά της Ρόδου, μέλη της ομάδας Turk Hack διέρρευσαν το βράδυ της Τρίτης στο διαδίκτυο αρχεία που περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Twitter: «Η Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτό που έκανε. Αυτή είναι μόνο η αρχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Turk Hack είναι μια Cyber ομάδα που αυτο-ορίζεται ως ομάδα Atatürkist και εθνικιστών Τούρκων χάκερς (Nationalist Turkish Hacker group).

Το «χακάρισμα», όπως αναφέρει το secnews.gr, πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης (http://afs.edu.gr) και στα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνονται ονοματεπώνυμα, e-mails, τηλέφωνα και η επαγγελματική ιδιότητα εργαζομένων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και κυβερνητικούς φορείς που είχαν πραγματοποιήσει εγγραφή στην ιστοσελίδα.

Η προκήρυξη τους αναφέρει μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…Η κακή σας οικονομία, η ντροπιαστική σας κυβέρνηση, τα εξαντλημένα σας συστήματα…. Το τουρκικό έθνος είχε παντα τον τελευταίο λόγο. Με τον Fatih Sultan Mehmet έχουμε απελάσει στο Βυζάντιό σας. Με τον Gazi Mustafa Kemal Atatürk σας πετάξαμε στη θάλασσα. Θα είμαστε και πάλι οι τελευταίοι, θα αδράξουμε, θα καταγράψουμε τις μυστικές σας πληροφορίες, τα δεδομένα σας, με τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που πρόκειται να ξεκινήσουν. Ήδη έχουν δημοσιευτεί πολλές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της κρίσης του Kardak (σ.σ.: Ίμια)…..
Ποιός ξέρει. Μια μέρα θα τιμήσουμε τα νησιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πάλι με την τουρκική σημαία. Νιώστε τη δύναμη της τουρκικής φήμης μέχρι το μυαλό σας!


Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη:




Aκολουθούν κάποια από τα προσωπικά δεδομένα που διέρρευσαν οι τούρκοι χάκερς στο διαδίκτυο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης