Αιθιοπία: Σχεδόν 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 14:04
Αιθιοπία: Σχεδόν 7,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας
Σχεδόν 7,7 εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας, δηλαδή δύο εκατομμύρια περισσότεροι από την τελευταία εκτίμηση που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2017, ανακοίνωσε μια κυβερνητική υπηρεσία.

Η Επιτροπή που είναι αρμόδια να αντιμετωπίζει τους κινδύνους εθνικών καταστροφών είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι εξαιτίας των περιορισμένων βροχοπτώσεων 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας φέτος σε τρεις από τις εννέα επαρχίες της χώρας: την Ορόμια, την Αμχάρα και στην Περιφέρεια των λαών του νότου.

Ο Αμπάμπε Ζεουντίε, διευθυντής δημόσιων σχέσεων της Επιτροπής αυτής, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Αιθιοπίας (ENA) ότι οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν σε κάποιες περιοχές και ο παγετός έχουν καταστρέψει τις σοδειές, ανεβάζοντας σε 7,7 εκατομμύρια τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη επισιτιστικής βοήθειας.

Ο πληθυσμός της Αιθιοπίας ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια.

«Περισσότερα από 742 εκατομμύρια δολάρια (679 εκατομμύρια ευρώ) είναι απαραίτητα για να υποστηριχθούν οι πληγέντες από την ξηρασία, καθώς και 432.000 τόνοι επιπλέον τροφίμων ως το τέλος Ιουλίου», μετέδωσε το ENA.

Η ξηρασία είναι συχνό φαινόμενο στην Αιθιοπία. Το 2016, 10,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάστηκαν επισιτιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 17 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από τον λιμό σε ολόκληρη την ανατολική Αφρική εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 14:04