Ένας εργαζόμενος της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rescue Committee (IRC, Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης) σκοτώθηκε στη Σάιρ, πόλη στην περιοχή Tιγκράι της Αιθιοπίας όπου μαίνεται σύγκρουση, ανακοίνωσε το Σάββατο ο εργοδότης του.

Ο εργαζόμενος αυτός πέθανε μετά τον τραυματισμό του την Παρασκευή, όπως και ένας άλλος εργαζόμενος στην IRC, κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Σάιρ, αναφέρει η ΜΚΟ. Πηγές από ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι τα δύο μέλη της IRC είχαν τραυματιστεί σε βομβαρδισμό, όταν η πόλη αποτέλεσε στόχο τις τελευταίες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν υποκύψει στα τραύματά του, “ο συνάδελφός μας, μέλος της ομάδας Υγείας και Διατροφής, είχε τραυματιστεί την ώρα που διένειμε ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια σε γυναίκες και παιδιά”, εξηγεί η ΜΚΟ.

“Ένα άλλο μέλος της IRC τραυματίστηκε στην επίθεση, δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, που έχει την έδρα της στη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιείται στην Αιθιοπία από το 1999.

Η τοποθεσία που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της επαρχίας Τιγκράι, η οποία είχε σχεδόν 100.000 κατοίκους το 2021, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, αποτελεί εδώ και μέρες στόχο βομβαρδισμών των δυνάμεων της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας, που υποστηρίζουν τον ομοσπονδιακό αιθιοπικό στρατό, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σάιρ βομβαρδίστηκε ασταμάτητα όλη την εβδομάδα από πυρά πυροβολικού και κατά τη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων που προκάλεσαν ανθρώπινες απώλειες και υλικές ζημιές”, δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από ανθρωπιστική οργάνωση στην περιοχή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες κατήγγειλαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου την “κλιμάκωση” της επιχείρησης που διεξάγουν οι δυνάμεις της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας στο Τιγκράι, κυρίως εναντίον της πόλης Σάιρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης