Έθιμο θανάτου: Ταύροι ποδοπάτησαν πέντε τουρίστες στην Παμπλόνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 01:14
Έθιμο θανάτου: Ταύροι ποδοπάτησαν πέντε τουρίστες στην Παμπλόνα

Πέντε άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο όταν ποδοπατήθηκαν από τους ταύρους κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν που έγινε και εφέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια στη Παμπλόνα. Μόνο που και εφέτος οι εκδηλώσεις με τους ελεύθερους ταύρους που τρέχουν στα σοκάκια της Παμπλόνα δεν ήταν αναίμακτες.

Καρφώθηκε το κέρατο στον λαιμό του

Ενας 46χρονος Αμερικανός από το Σαν Φρανσίσκο έσπασε τον λαιμό του όταν ποδοπατήθηκε από τους ταύρους στην είσοδο της αρένας των ταυρομαχιών στο τέλος της πορείας που κάλυψαν οι ταύροι. Πρόκειται για τον Τζέιμ Αλβάρεζ που είναι δημόσιος υπάλληλος στην πατρίδα του και πήγε στη Παμπλόνα για να ζήσει τη μεγάλη συγκίνηση που προσφέρει το έθιμο. Το κέρατο του ταύρου καρφώθηκε στο λαιμό του και σύμφωνα με τους γιατρούς έζησε από θαύμα καθώς από μεγάλες συμπτώσεις δεν πειράχτηκε η καρωτίδα του και οι κεντρικές αρτηρίες του οργανισμού του διαφορετικά ο θάνατος του θα ήταν ακαριαίος.

Σοβαρά τραυματίες

Ένας 23χρονος Ιταλός από τη Φλωρεντία, ένας ακόμα Αμερικανός από το Κεντάκυ και ένας 40χρονος Ισπανός άνδρας έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά με κατάγματα στα πόδια και στο σώμα, ενώ ένας ακόμα νέος Ισπανός έχει τραύματα στο κεφάλι.

Το έθιμο των ταύρων στη Παμπλόνα συγκεντρώνει περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο στην περιοχή.

 

Ήταν τιμή τους να τραυματιστούν

Κατά τη διάρκεια των εννιά ημερών που διαρκεί η φιέστα έξι ταύροι τρέχουν κάθε πρωί στα στενά δρομάκια της πόλης και στη συνέχεια θανατώνονται στις απογευματινές ταυρομαχίες. Στο παρελθόν ήταν τιμή για κάποιον να τραυματιστεί στο έθιμο.

Εκατοντάδες δρομείς φορώντας άσπρες στολές και κόκκινα μαντήλια στέκονται μπροστά ή δίπλα από τους ταύρους και τους προκαλούν.

 

Τα τελευταία χρόνια το έθιμο έχει και πολλούς επικριτές κυρίως για την άθλια συμπεριφορά απέναντι στα ζώα αλλά και επειδή οι διοργανωτές δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας για όσους συμμετέχουν στο έθιμο.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019, 01:14