Αισιοδοξία επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της αυριανής επανάληψης του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη που επικαλείται το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, οι θέσεις των δύο πλευρών, παρά τις δηλώσεις εκατέρωθεν των τελευταίων ημερών, έχουν έρθει εγγύτερα, οπότε και μπορεί να αναμένεται επιτυχής κατάληξη στον διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φέρεται να δήλωσε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών στην υποσημείωση που θα συνοδεύει το όνομα του Κοσόβου στην εκπροσώπηση σε περιφερειακές συναντήσεις έχουν περιοριστεί σε ελάχιστες λέξεις.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο θέμα της ατζέντας των συνομιλιών, που είναι η διαχείριση των συνοριακών διαβάσεων, οι Βρυξέλλες -σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή- δεν αναμένουν πλήρη συμφωνία, αλλά μια συμφωνία επί της αρχής, εξαιτίας των πολλών τεχνικών λεπτομερειών.

Το πολιτικό τμήμα της συμφωνίας εμπερικλείει μόλις 11 σημεία, ενώ το τεχνικό περισσότερα από 40, εξήγησε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο αυριανός γύρος του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα είναι επιτυχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης