Την τελευταία στιγμή γλύτωσε ένα 13χρονο αγόρι στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, το οποίο πλήττεται από φονικές πλημμύρες εδώ και αρκετές ημέρες.

Συνομήλικοι του, με τη βοήθεια σωσιβίων και ενός σκοινιού, καταφέρνουν να τον απομακρύνουν με ασφάλεια μέσα από πλημμυρισμένο κανάλι πόλης στην κομητεία Τζιάνγκσου. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 παραμένουν αγνοούμενοι στην επαρχία Γκούιζχου, καθώς καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν μέσα στο Σαββατοκύριακο περιοχές στο νότιο τμήμα της. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων στις 22.00 το απόγευμα της Δευτέρας είχαν ήδη πέσει 196 mm βροχής στις ορεινές περιοχές. Ορμητικοί χείμαρροι προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε δύο τουλάχιστον χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της ασιατικής χώρας μετέδωσε πως μέχρι την προσεχή Κυριακή η ποσότητα νερού της βροχής θα ξεπεράσει τα 200 mm στα νότια της Κίνας.

Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών. Εκτιμάται ότι περίπου 1.780.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ το κόστος των ζημιών εκτιμάται στα 3,15 δισ. γιουάν (509 εκατ. δολάρια).

Διαβάστε επίσης:
Πλημμύρες σαρώνουν το νότιο τμήμα της Κίνας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, 07:01

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης