Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, 06:04
Δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Β. Κορέα
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση από υποβρύχιο ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, τον οποίο η ηγεσία της χώρας θεωρεί στρατηγικό όπλο παγκοσμίου επιπέδου», όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο εν λόγω πύραυλος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κατόπιν «προσωπικής πρωτοβουλίας του Ανώτατου Διοικητή του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού Κιμ Γιονγκ-Ουν», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο ηγέτης της Β. Κορέας έδωσε την εντολή εκτόξευσης σε ένα υποβρύχιο και παρακολούθησε την πορεία της δοκιμής, ανέφερε το KCNA.

Η δοκιμή ακολούθησε την απόρριψη από μέρους της Πιονγκγιάνγκ των έντονων επικρίσεων από μέρους των ΗΠΑ, που κατηγορούν τη Β. Κορέα ότι αναπτύσσει ένα πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων υπό το προκάλυμμα της διαστημικής έρευνας, αλλά και την υπόσχεσή της ότι θα στείλει περισσότερους δορυφόρους σε τροχιά, παραβιάζοντας ισχύουσες κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και ελάχιστες αμφιβολίες υπάρχουν για την ύπαρξη ενός ενεργού προγράμματος ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων στη Βόρεια Κορέα, οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά το πόση πρόοδο έχει σημειώσει στην πραγματικότητα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαΐου 2015, 06:07