Δύο Βρετανοί που ταξίδεψαν εθελοντικά στην Ουκρανία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε προγράμματα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης αμάχων στην πόλη Σολεντάρ (ανατολικά), όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η οικογένεια ενός εξ αυτών.

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Κρίσι σκοτώθηκε μαζί με τον συνάδελφό του Άντριου Μπάγκσο στη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης αμάχων στη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας του 28χρονου Κρίστοφερ Πάρι, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ταξίδεψε στην Ουκρανία τον Μάρτιο (…) στην αρχή της ρωσικής εισβολής και βοήθησε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, σώζοντας περισσότερες από 400 ανθρώπινες ζωές και πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το Sky News μετέδωσε πληροφορίες συγγενών του 48χρονου Άντριου Μπάγκσο ότι οι δύο βρετανοί εθελοντές σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να σώσουν μια ηλικιωμένη κάτοικο της Σολεντάρ.

Σύμφωνα με την ουκρανική αστυνομία, οι δύο Βρετανοί αναχώρησαν στις 6 Ιανουαρίου από την πόλη Κραματόρσκ με προορισμό τη Σολεντάρ και τα ίχνη τους χάθηκαν το απόγευμα της επομένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner είχε αποκαλύψει στις 11 Ιανουαρίου ότι μαχητές της είχαν εντοπίσει το πτώμα ενός εκ των αγνοούμενων Βρετανών στη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου μαίνονταν σφοδρές μάχες το τελευταίο διάστημα.

Ο ρωσικός στρατός και οι μισθοφόροι της Wagner ανακοίνωσαν πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες ότι κατέλαβαν τη Σολεντάρ, στρατηγικής σημασίας πόλη κοντά στο Μπαχμούτ. Το Κίεβο έχει διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης