Αναφορές για δύο τραυματίες κάνουν λόγο τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από τη σεισμική δόνηση των 5.8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην επαρχία Μπουσέχρ, στο νότιο Ιράν. Σε αυτή την περιοχή βρίσκεται εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Γκοναβέχ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο Σαϊντ Κασμίρι, επικεφαλής του τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπουσέχρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η πόλη Ριγκ και νοσοκομεία σε κοντινές πόλεις και επαρχίες είναι σε επιφυλακή, με ομάδες διάσωσης και 50 ασθενοφόρα να έχουν αποσταλεί στην περιοχή, όπως δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος στην κρατική τηλεόραση. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ στην πόλη Γκοναβέχ έχουν διακοπεί και ο «κόσμος βγήκε στους δρόμους υπό τον φόβο σεισμικών δονήσεων», όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχουν έως τώρα αναφορές για ζημιές στο πυρηνικό συγκρότημα της Μπουσέχρ, που βρίσκεται στις ιρανικές ακτές του Κόλπου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο και σε σχετικά μικρό βάθος, μόλις 10 χλμ., σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν είναι από τις πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο. Το 2003, σεισμός 6,6 βαθμών στην επαρχία Κερμάν στοίχισε τη ζωή σε 31.000 ανθρώπους και ισοπέδωσε την αρχαία πόλη Μπαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης