Σε ατύχημα αποδίδει το ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σε συρμό του τραμ στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ.

Εννέα άτομα υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα από την έκρηξη στο τραμ της πόλης – η οποία δεν φιλοξενεί αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είδηση της έκρηξης μετέδωσε αρχικά το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, επικαλούμενο μαρτυρίες, βάσει των οποίων τραμ κινείτο σε μια από τις κεντρικές αρτηρίες της ουκρανικής πόλης.

Η τοπική αστυνομία και οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό και εν συνεχεία ήλθε ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας που αναφέρει ότι η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα και ότι συνολικά εννέα επιβάτες έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα.

Στις 27 Απριλίου, τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις είχαν συγκλονίσει την ουκρανική πόλη, ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκρήξεις είχαν σημειωθεί σε στάση του τραμ και σε κινηματογράφο της πόλης, με τις κρατικές Αρχές να τις αποδίδουν σε «τρομοκρατική ενέργεια».

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης