Πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δηλώνουν δύο στους τρεις Γερμανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνουν ταυτόχρονα δυσαρεστημένοι από την μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών, η έρευνα καταγράφει ωστόσο αισιοδοξία για την συνέχεια.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Πολιτικού Βαρόμετρου για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (51% τον Νοέμβριο), ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 10 (20% τον Νοέμβριο) και το 22% δηλώνει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Σε ποσοστό πάντως 73% οι Γερμανοί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην χώρα τους θα βελτιωθεί. Τον περασμένο Νοέμβριο το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε ωστόσο το 85%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο καθιερωμένο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) εξασφαλίζει 37%, χωρίς μεταβολή από την μέτρηση του Νοεμβρίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 15% (-1), ενώ σταθεροί παραμένουν οι Πράσινοι με 20%, η Εναλλακτική για την Γερμανία ( AFD) με 10%, η Αριστερά με 8% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5%.

Σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραμένει ξεκάθαρα πρώτη και ακολουθούν με σημαντική διαφορά ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και ο υπουργός Οικονομικών Χάικο Μάας.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή Καγκελάριου, ο κ. Σέντερ προηγείται με ποσοστό 54%, ακολουθεί ο κ. Σολτς με 45%, ο κ. Σπαν με 32% και οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 29%. Ο τρίτος υποψήφιος, ‘Αρμιν Λάσετ εξασφαλίζει 29%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης