Η Aμερικανίδα αστροναύτης Κάθλιν Ρούμπινς και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ απογειώθηκαν σήμερα με επιτυχία για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με έναν ρωσικό πύραυλο Σογιούζ.

Οι δύο κοσμοναύτες της Roskosmos και η αστροναύτης της NASA απογειώθηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 08:45 (ώρα Ελλάδας) από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τις δύο διαστημικές υπηρεσίες. Μερικά λεπτά μετά την απογείωση, η Roskosmos ανέφερε μέσω του Twitter πως το διαστημόπλοιο «μπήκε με επιτυχία σε τροχιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις επιστήμονες θα σπάσουν ένα νέο ρεκόρ, αυτό της συντομότερης πτήσης με προορισμό τον σταθμό ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη γη και στον οποίο θα φθάσουν μέσα σε μόλις τρεις ώρες, αντί για τις έξι ώρες που διαρκεί συνήθως το ταξίδι. Η πρόσδεσή τους στον σταθμό προβλέπεται να γίνει στις 11:52 (ώρα Ελλάδας).

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συναντήσουν τους νυν ενοίκους του, τον Κρις Κάσιντι (NASA), τον Ανατόλι Ιβανίσιν και τον Ιβάν Βάγκνερ (Roskosmos), η επιστροφή των οποίων στη Γη είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου.

Αυτή η πτήση του Σογιούζ πραγματοποιείται ανάμεσα σε δύο εκτοξεύσεις με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του αμερικανικού πυραύλου SpaceX, ο οποίος επιτρέπει και πάλι στις ΗΠΑ να στέλνουν ανθρώπους στο διάστημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης