Απομένουν σχεδόν επτά εβδομάδες μέχρι το έκτακτο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την εκλογή νέου επικεφαλής μετά την παραίτηση της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ και σύμφωνα με την δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ARD το 35% των Γερμανών πιστεύει ότι ο καλύτερος ηγέτης θα ήταν ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας Φρίντριχ Μερτς.

Το 24% των ερωτηθέντων επιλέγει τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, το 12% τον νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Βουλής, Nόρμπερτ Ρέτγκεν, ενώ το 13% δηλώνει ότι κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι κατάλληλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν οι ψηφοφόροι του CDU μπορούσαν να αποφασίσουν το 40% θα επέλεγε τον Φρίντριχ Μερτς, το 32% τον Αρμιν Λάσετ και το 13% τον Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

Για το θέμα της Θουριγγίας το 73% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν το CDU θα έπρεπε να είχε συνεργαστεί με το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ενώ το 25% θεωρεί λάθος τον εκ προοιμίου αποκλεισμό της.

Το 40% των Γερμανών θεωρεί επίσης ορθό τον αποκλεισμό της Αριστεράς (Die Linke) από οποιαδήποτε συνεργασία στη Θουριγγία, ενώ το 55% τον θεωρεί λανθασμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης