Αναλυτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», σχετικά με την παραχώρηση της ελληνικής υπηκοότητας στους τρεις ψαράδες, δύο Αιγύπτιους και έναν Αλβανό, που έσωσαν ζωές κατά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, στις 23 του περασμένου Ιουλίου.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στο όλο γεγονός, στο πώς οι τρεις ψαράδες, οι Μαχμούντα Μούσα, 46 ετών, ο Εμάντ Ελ Χαΐμι, 50 ετών και ο Αλβανός Τζέικ Γκάνι, 35 ετών, με αυταπάρνηση έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και επισημαίνει ότι ο Έλληνας Πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, «δήλωσε ότι η πολιτογράφησή τους ως Έλληνες πολίτες, τούς κάνει επίσης πολίτες της Ευρώπης».

«Τώρα είστε και πολίτες της Ευρώπης και έτσι μπορείτε να διδάξετε σε όλους τους εταίρους μας που δεν συνειδητοποιούν τις αξίες της Ευρώπης να κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν», αναφέρεται στην «Αλ Αχράμ» η σχετική δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι οι ενέργειες των ψαράδων «στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη … στους σχηματισμούς λαϊκισμού και ξενοφοβίας, οι οποίοι είναι ενάντια στο πνεύμα του ευρωπαϊκού ανθρωπιστικού και αλληλεγγυητικού παραδείγματος, που παραδειγματιζόμαστε από τους τρεις ψαράδες».

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι «η απόφαση χορήγησης της υπηκοότητας των τριών ανδρών έγινε τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπογράφηκε από τον πρόεδρο τον περασμένο μήνα, αλλά ανακοινώθηκε επίσημα την Τετάρτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης