Στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ βρίσκονται τα στοιχεία από τις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το επερχόμενο δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το «ναι» για το προεδρικό σύστημα, που το τελευταίο διάστημα έχει αυξητικές τάσεις, φαίνεται να προηγείται του «όχι». Πρόκειται για μια τάση που, όπως αναφέρει γνωστός αρθρογράφος της «Hürriyet», επικαλούμενος τις συζητήσεις που γίνονται στα πηγαδάκια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, αποδίδεται στην ηπιότερη προσέγγιση του λόγου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων, οι αναποφάσιστοι έχουν μειωθεί στο 17%. Ένα ποσοστό από αυτούς δεν θα πάει καθόλου στις κάλπες.

Παρότι πρόκειται για δημοψήφισμα, το ποσοστό συμμετοχής φαίνεται αυξημένο για τα δεδομένα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις, υπολογίζεται πως θα είναι πάνω από 80%.

Με την προβολή των αναποφάσιστων το κατώτερο ποσοστό για το «ναι» είναι στο 53,8% και το μεγαλύτερο στο 54,5%. Με τις ίδιες προϋποθέσεις το «όχι» κυμαίνεται από 45,5% έως 46,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης