Δεκάδες Δημοκρατικοί που είναι μέλη του Κογκρέσου ζήτησαν από τις αρμόδιες για τη μετανάστευση υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης να απελευθερώσουν τους διεμφυλικούς μετανάστες που βρίσκονται υπό καθεστώς ομοσπονδιακής κράτησης.

Τα μέλη του Κογκρέσου από το Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζουν ότι οι διεμφυλικοί μετανάστες αντιμετωπίζουν ουσιαστικό κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα από πιθανές επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διεμφυλικοί μετανάστες ενδέχεται να δεχτούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις, φυσικές επιθέσεις, αλλά και να μην τους παρέχεται η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Συχνά οι μετανάστες αυτής της ομάδας οδηγούνται στην απομόνωση, ανέφεραν στην επιστολή τους τα 44 μέλη του Κογκρέσου, με αποδέκτες το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS), αλλά και την Υπηρεσία Ελέγχου Μεταναστών και Τελωνείων (ICE).

Στις αρχές Ιανουαρίου, περισσότεροι από 41.000 μετανάστες κρατούνταν από τις αμερικανικές Αρχές στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του προέδρου Τραμπ για την αναχαίτιση της παράνομης εισόδου μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης