Ένας νεαρός άνδρας που κατηγορείται ότι πήδηξε τον φράχτη του Λευκού Οίκου και επιχείρησε να μπει στην προεδρική κατοικία την περασμένη εβδομάδα κρίθηκε διανοητικά ανίκανος να δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Ο 23χρονος Ντόμινικ Αντεσάνια από το Μπελ Ερ του Μέριλαντ ακινητοποιήθηκε από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους των μυστικών υπηρεσιών την περασμένη Τετάρτη και συνελήφθη αμέσως μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν άοπλος όταν προσπάθησε να μπει στον Λευκό Οίκο και η δικαστής Ντέμπορα Ρόμπινσον είχε ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Τη Δευτέρα, ο δικαστής Τζον Φατσιόλα ανακοίνωσε κατά την προδικαστική ακρόαση ότι οι γιατροί έκριναν τον Αντεσάνια «διανοητικά ανίκανο» να παραστεί σε δίκη.

Ο δικαστής διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο νεαρός προκειμένου να συνεχιστούν οι εξετάσεις και να υποβληθεί σε θεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορείτε να μου το κάνετε αυτό! Παρακαλώ, κάποιος να με βοηθήσει!» άρχισε να φωνάζει ο κατηγορούμενος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστή. «Είναι παγίδα, είναι πλεκτάνη», συνέχισε να φωνάζει ενώ οι αστυνομικοί τον έβγαζαν σηκωτό από την αίθουσα.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα διακρίνονται πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών να έχουν περικυκλώσει τον Αντεσάνια στον βόρειο κήπο του Λευκού Οίκου. Ο νεαρός κλότσησε και γρονθοκόπησε τους σκύλους που τον ακινητοποίησαν. Τα δύο σκυλιά, ο Χάρικεϊν και ο Τζόρνταν, μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα που υπέστησαν κατά το επεισόδιο αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας του 23χρονου είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό κανάλι της Βαλτιμόρης ότι ο γιος του είναι «ψυχικά διαταραγμένος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης