Δικαστική έρευνα διατάχθηκε για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και ηγέτη της ξενοφοβικής Λέγκα Ματέο Σαλβίνι ,στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του για συκοφαντία από την κυβερνήτη του σκάφους «Sea Watch 3» Καρόλα Ρακέτε.

Όπως αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, τις προηγούμενες ημέρες η Εισαγγελία της Ρώμης διαβίβασε στην αντίστοιχη του Μιλάνου, όπου διαμένει ο Σαλβίνι, τον φάκελο της αγωγής. Η ενάγουσα στην αγωγή της ζητεί την κατάσχεση των λογαριασμών του Σαλβίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκεί ο πρώην υπουργός είχε διατυπώσει ορισμένα δυσφημιστικά και προσβλητικά σχόλια σε σχέση με την περιπέτεια του σκάφους της ΜΚΟ που κυβερνούσε η Ρακέτε, η οποία «έσπασε» την απαγόρευση του Σαλβίνι να αποβιβάσει τους πρόσφυγες που είχε διασώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με κατήγγειλε μία Γερμανίδα κομμουνίστρια, που εμβόλισε ένα σκάφος της Οικονομικής Αστυνομίας. Για εμένα είναι ένα παράσημο. Δεν θα υποκύψω, ποτέ» έγραψε στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, ο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΜΚΟ Αλεσάντρο Γκαμπερίνι για λογαριασμό της Ρακέτε, ο «υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε πληθώρα σχολίων μέσω των διαφόρων διαύλων επικοινωνίας που διαθέτει (τηλεοπτικές συνεντεύξεις, βίντεο στο Facebook, αναρτήσεις στο Twitter), που δεν είναι νόμιμες εκφράσεις του αναφαίρετου δικαιώματος για κριτική, αλλά επιθέσεις άσκοπες και συκοφαντικές κατά του προσώπου μου με απειλητικούς τόνους, άμεσα κι έμμεσα, που αφορούν και την ίδια τη δικαστή Αλεσάντρα Βέλα του Ακράγαντα».

Ο δικηγόρος της οργάνωσης κάνει λόγο για «ανεύθυνες, επιθετικές και ψευδείς δηλώσεις» και επισημαίνει: «Εάν κάποιος τις κάνει σε ένα καφενείο, λέμε συνήθως πως είναι ανεύθυνος. Αλλά όταν τις κάνει κάποιος που έχει θεσμικές αρμοδιότητες, μπορείτε κάλλιστα να αντιληφθείτε το ειδικό βάρος που έχει μία τέτοια εκφορά. Εμείς θεωρούμε πως αξίζει να ερευνηθεί δικαστικά, διότι δημιουργεί, σαν ένα μεγάλο ωστικό κύμα, μεγάλες αναταράξεις γύρω του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Repubblica, Corriere della Sera, huffingtonpost.it 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης