Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διέψευσε για πολλοστή φορά τις φήμες που τον ήθελαν να χάνει τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Hugo Chavez τηλεφώνησε τη Δευτέρα στην κρατική τηλεόραση από την Κούβα, όπου βρίσκεται εδώ και ημέρες, δίνοντας σημεία ζωής ύστερα από εννιά ημέρες.

«Φαίνεται ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές τις φήμες, διότι είναι ένα μέρος της δουλειάς των εργαστηρίων του ψυχολογικού πολέμου, ή βρώμικου πολέμου. Ορισμένοι θα ήθελαν να με δουν να φεύγω από εδώ τροχάδην. Όχι ακόμα, αφήστε με να αναρρώσω. Πρέπει να ξεκουραστώ και να προσέχω τη δίαιτά μου, τη θεραπεία και τις ώρες. Αυτές οι φήμες κάνουν ζημιά μερικές φορές», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως μια από τις πρώτες ενέργειες που αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας όταν επιστρέψει είναι να υπογράψει για να επικυρώσει, έτσι, το νέο νόμο για τα εργασιακά ο οποίος τίθεται σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Αφότου αναχώρησε για την Κούβα την 14η Απριλίου για να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, ο Hugo Chavez έχει απευθυνθεί στους πολίτες της Βενεζουέλας μόνο με σύντομα μηνύματα μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Η ασυνήθιστα μακρά σιωπή του 57χρονου πολιτικού ενέτεινε τη φημολογία για την υγεία του και τις αμφιβολίες για την κατάστασή του καθώς αναμένεται να συνεχίσει την εκστρατεία του για να επανεκλεγεί την 7η Οκτωβρίου.

Ο Hugo Chavez ανέφερε επίσης ότι η θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι δύσκολη, αλλά αναρρώνει και σχεδιάζει να επιστρέψει στο Καράκας την Πέμπτη 26η Απριλίου, υπογραμμίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί άλλον έναν κύκλο ραδιοθεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης