Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε απερίφραστα το μακελειό στο κέντρο διασκέδασης, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο της Φλόριντα, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε Ισλαμικό Χαλιφάτο, σύμφωνα με πρακτορείο, που πρόσκειται σε αυτό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τρόμο το μακελειό (…) και διατυπώνει την απόλυτη συμπαράσταση της Γαλλίας και των Γάλλων πολιτών στις αρχές και τους πολίτες των ΗΠΑ σε αυτή τη δοκιμασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αλληλεγγύη του στην κοινότητα των ΛΟΑΔ και τον αμερικανικό λαό εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, διαμηνύοντας ότι «ο τρόμος και το μίσος δεν θα μας αλλάξουν. Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ παραμένουν ενωμένα ενώπιον της τρομοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, με μήνυμά του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δήλωσε «σοκαρισμένος από το μακελειό που διαπράχθηκε στο Ορλάντο», προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου του Κρεμλίνου, κάνει λόγο για ένα «βάρβαρο έγκλημα» και αποστέλλει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του και το συναίσθημα οδύνης της ιταλικής κυβέρνησης για το φρικτό μακελειό στο Ορλάντο. «Η καρδιά μας είναι με τους Αμερικανούς αδελφούς μας» έγραψε.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, στον λογαριασμό του στο Twitter, «καταδικάζει σθεναρά την ειδεχθή επίθεση στο Ορλάντο. Μαζί, συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη για την ελευθερία, ενάντια στο μίσος και την βαρβαρότητα. Η Ισπανία βρίσκεται στο πλευρό των ΗΠΑ».

 Για «φρικτή επίθεση» έκανε λόγο ο Άσραφ Γάνι, πρόεδρος του Αφγανιστάν, της χώρας καταγωγής της οικογένειας του φερόμενου δράστη, Ομάρ Ματίν, στον λογαριασμό του στο Twitter υπογραμμίζοντας πως «τίποτα δεν δικαιολογεί τη δολοφονία αμάχων». 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε τα συλλυπητήρια, μετά την φρικτή επίθεση εναντίον της κοινότητας ΛΟΑΔ του Ορλάντο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, μέσω του εκπρόσωπου του Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε ότι «το συνταρακτικό μακελειό που εκτυλίχθηκε στο Ορλάντο και που στοίχισε την ζωή σε πολλούς αθώους ανθρώπους προκάλεσε (…) πολύ βαθιά συναισθήματα αποστροφής και καταδίκης, οδύνης, προβληματισμού ενώπιον αυτής της νέας επίδειξης δολοφονικής παράνοιας και αλόγιστου μίσους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης