Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη «φρίκη» και τη «θλίψη» του για τις εκρήξεις στη Σρι Λάνκα και είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να προσφέρει την υποστήριξή της».

«Με φρίκη και θλίψη έλαβα γνώση των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα που κόστισαν τη ζωή σε τόσους ανθρώπους. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν ειρηνικά ή είχαν πάει να επισκεφθούν αυτή την όμορφη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την υποστήριξή μας», ανέφερε ο Γιούνκερ σε ανάρτησή του στο τουίτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καταδίκασε ως «πραγματικά φρικώδεις πράξεις βίας» τις φονικές εκρήξεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

«Οφείλουμε να ενωθούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ κανείς να μην χρειάζεται να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα μέσα στον φόβο», πρόσθεσε σε η Τ. Μέι στο τουίτερ, εκφράζοντας «τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά» της «σε όλους τους πληγέντες».

Σε ένα πασχαλινό μήνυμα που είχε μεταδοθεί λίγες ώρες πριν από τις εκρήξεις η Τερέζα Μέι είχε προσφέρει την υποστήριξή της στους χριστιανούς που εκτίθενται σε «τεράστιο κίνδυνο» λόγω της πίστης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκκλησίες γίνονται στόχοι επιθέσεων. Χριστιανοί δολοφονούνται. Οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», ανέφερε. «Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός, όποια κι αν είναι η θρησκεία του, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα εν ειρήνη.»

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης