Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, πρέσβης Άιβο Οράβ, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούσε, μεταξύ άλλων, και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ξένων πρέσβεων στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Οράβ στο διάβημά του ζητεί, μεταξύ άλλων, να γίνεται σεβαστή η Σύμβαση της Βιέννης που διέπει το δίκαιο διπλωματικών σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεών του για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την ΠΓΔΜ, έχει υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πρέσβεων σημαντικών ξένων χωρών στην ΠΓΔΜ, τις οποίες ωστόσο δεν έχει κατονομάσει.

Ο κ. Ζάεβ έχει αναφέρει ότι παρέδωσε ήδη στις πρεσβείες αυτές το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών των πρέσβεών τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν μεταξύ των ξένων πρέσβεων που παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους είναι και ο πρέσβης της Ε.Ε. στα Σκόπια, Άιβο Οράβ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης