Η διάσκεψη των δωρητών για την αρωγή προς τους Σύρους πρόσφυγες την οποία οργάνωσαν την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ από τις Βρυξέλλες επέτρεψε να συγκεντρωθούν 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ (7,7 δισεκ. δολάρια), από τα οποία 4,9 δισεκ. ευρώ για το τρέχον έτος, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αφορούν συνολικό ποσό 6,9 δισεκ. ευρώ, ή 7,7 δισεκ. δολαρίων, από τα οποία 4,9 δισεκ. ευρώ για το 2020 και άλλα 2 δισεκ. ευρώ για το 2021”, διευκρίνισε ο Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς στο τέλος της διαδικτυακής διάσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρηματοδοτικές ανάγκες είχαν υπολογιστεί σε 10 δισεκ. δολάρια, είχε δηλώσει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος από τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ.

Οι δεσμεύσεις των δωρητριών χωρών συμπληρώθηκαν με δάνεια διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών για ποσό ύψους 6 δισεκ. ευρώ (6,7 δισεκ. δολάρια), δήλωσε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς.

“Οφείλω να υπογραμμίσω ότι η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19 συνεπάγεται τεράστια αύξηση των ανθρωπιστικών αναγκών σε όλο τον κόσμο και είναι προφανές ότι έχει βαθιά επίδραση στις οικονομίες των δωρητών”, υπογράμμισε. “Σε αυτή τη συγκυρία που δίνει λαβή για σκέψη, οφείλουμε να είμαστε όλο και πιο ικανοποιημένοι από την υπόσχεση της παγκόσμιας στήριξης”,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Κατάρ δεσμεύτηκε στη διάσκεψη να δώσει 100 εκατ. δολάρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Η συνολική βοήθεια του Κατάρ στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Συρία ανέρχεται σε 2 δισεκ. δολάρια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ σε μήνυμά του στο Twitter.

Τα υπεσχημένα κονδύλια αναμένεται να βοηθήσουν τους περίπου 12 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σε γειτονικές χώρες ή εκτοπισμένους στη χώρα τους, διευκρίνισε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης