Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η απίστευτη ιστορία μ’ ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, μέσα στο οποίο ανακαλύφθηκε ένα μικρός… θησαυρός, βγαλμένος από μια άλλη, μακρινή εποχή.

Ουσιαστικά, το διαμέρισμα ήταν ακριβώς όπως το είχε αφήσει η Ντε Φλοριάν όταν αποφάσισε να φύγει για να γλιτώσει από τη μανία τον Ναζί​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η πανίσχυρη πολεμική μηχανή της Γερμανίας έχει κατατροπώσει τους Γάλλους (1939). Τα γερμανικά πάντσερ, με την κάλυψη της αεροπορίας, βρίσκονται μια ανάσα από το Παρίσι και η γαλλική στρατιωτική διοίκηση πολύ κοντά στη συνθηκολόγηση. Κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν άρον άρον τα σπίτια τους. Η πλειονότητα των ανθρώπων αυτών δεν επέστρεψε ποτέ πίσω. Είτε γιατί πέθανε ή γιατί θεώρησε πως η κατοικία του θα είχε κατεδαφιστεί λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών. Η Μαντάμ Ντε Φλοριάν, σε ηλικία μόλις 23 ετών, βρισκόταν ανάμεσά τους. Όταν τέλειωσε ο πόλεμος δεν της πέρασε καν από το μυαλό να επιστρέψει στο παλιό της διαμέρισμα. Θεωρούσε ότι θα βρεθεί μπροστά σε συντρίμμια και δεν επιθυμούσε να αντικρίσει μια τέτοια εικόνα. Τα χρόνια πέρασαν. Η Μαντάμ Ντε Φλοριάν έκανε οικογένεια, άνοιξε ένα καινούριο σπιτικό. Άφησε την τελευταία της πνοή το 2010.

Τότε, τα μέλη της οικογένειάς της -στο πλαίσιο της εξέτασης του κληρονομικού τους δικαιώματος και το τι αυτό περιλαμβάνει- διαπίστωσαν με έκπληξή τους πως υπήρχε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι για το οποίο γινόταν καταβολή ενοικίου (μέσω τραπέζης). Έδωσαν, λοιπόν, εντολή σ’ έναν δημοπράτη, τον Ολιβιέ Τσόπιν, να διαπιστώσει τι βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα και να προβεί σε ανάλογες εκτιμήσεις. Όταν άνοιξε την πόρτα, δεν πίστευε αυτό που έβλεπε. Διάφορα πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων χειροποίητα έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής, ήταν διάσπαρτα στον χώρο. Ουσιαστικά, το διαμέρισμα ήταν ακριβώς όπως το είχε αφήσει η Ντε Φλοριάν όταν αποφάσισε να φύγει για να γλιτώσει από τη μανία τον Ναζί.

Δείτε φωτογραφίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια σκονισμένη κούκλα Μίκυ Μάους

Η Μάρθα (γιαγιά της Ντε Φλοριάν) - Πίνακας του Ιταλού ζωγράφου Τζιοβάνι Μπολντίνι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης