Μεγάλος αριθμός φοιτητών απέκλεισε σήμερα το πρωί την είσοδο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Πρίστινας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκλογή του Ραμαντάν Ζεϊνουλάχου στη θέση του πρύτανη του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ένας από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο φοιτητής Ριφάτ Κρασνίτσι, δήλωσε στα ΜΜΕ της Πρίστινας ότι οι σπουδαστές προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις παρατυπίες που σημειώνονται συνεχώς στο πανεπιστήμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα αποφασίσαμε να αποκλείσουμε την είσοδο επειδή παραβιάστηκε ο κανονισμός κατά την εκλογή του πρύτανη, ο οποίος εξελέγη με τη βοήθεια συγγενή εξ αγχιστείας. Επίσης θέλουμε πρυτάνεις που είναι ικανοί, που δεν είναι μάνατζερ και δεν δημοσιεύουν επιστημονικές εργασίες σε ανύπαρκτα περιοδικά» δήλωσε ο κ. Κρασνίτσι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πριν από έξι μήνες, οι φοιτητές του εν λόγω πανεπιστημίου ώθησαν σε παραίτηση τον πρώην πρύτανη, λόγω δημοσίευσης διδακτορικών διατριβών σε ανύπαρκτα περιοδικά.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης