Εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, από ‘δω και στο εξής οι Βρετανοί αστυνομικοί θα πρέπει να προσέχουν και το βάρος τους, καθώς, εάν παραμελούν τη φυσική τους κατάσταση, θα βλέπουν μείωση στον μισθό τους!

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει έκθεση που συντάχθηκε για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης και η οποία διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς αστυνομικούς και τα μέλη του προσωπικού της αστυνομίας (ποσοστό 64%) ήταν υπέρβαροι και ότι ο ένας στους εκατό πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αστυνομικοί, εκτός από αυτούς που ανήκουν στις ένοπλες μονάδες, αφού περάσουν ένα τεστ φυσικής κατάστασης όταν εντάσσονται στο Σώμα, δεν υποβάλλονται σε καμία άλλη εξέταση για τα επόμενα 25-30 χρόνια» εξήγησε ο συντάκτης της μελέτης, ο νομικός Τομ Γουίνσορ.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των συνθηκών εργασίας και του μισθού των αστυνομικών, στο πλαίσιο της μείωσης των δημόσιων δαπανών.

Το 44% των αστυνομικών και των μελών του προσωπικού της αστυνομίας είναι υπέρβαρο, το ένα πέμπτο (19%) θεωρείται παχύσαρκο και το 1% κρίνεται ότι πάσχει από νοσηρή παχυσαρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση προτείνει μάλιστα συγκεκριμένα τεστ για να ελεγχθεί η φυσική κατάσταση των αστυνομικών. Αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2013, προτείνεται οι αστυνομικοί να περνούν από έναν έλεγχο, για να διαπιστωθεί αν μπορούν να τρέξουν επί 3 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα με ταχύτητα τουλάχιστον 8,8 χιλιομέτρων.

Όσοι αποτύχουν τρεις φορές θα τιμωρηθούν πειθαρχικά και θα μειωθεί ο μισθός τους.
Με την προτεινόμενη μείωση, αυτοί που θα αποτύχουν στα τεστ φυσικής κατάστασης μπορεί να χάσουν έως και το 8% του μισθού τους, δηλαδή μέχρι και 3.000 λίρες.

Από το 2018 προβλέπεται οι ασκήσεις να γίνουν πιο δύσκολες και να περιλαμβάνουν κι άλλες δοκιμασίες, όπως αναρρίχηση σε τοίχους.

Στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που θέλει να εφαρμόσει η βρετανική κυβέρνηση είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ θα επιτρέπονται απολύσεις και οι επίδοξοι αστυνομικοί θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν πρόσθετα προσόντα.

Οι επικεφαλής των αστυνομικών τμημάτων δέχθηκαν θετικά τις ρηξικέλευθες προτάσεις, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους απλούς αστυνομικούς.

«Οι αστυνομικοί έχουν απαυδήσει με τη συνεχιζόμενη ανασφάλεια και τη σκόπιμη επίθεση εναντίον τους από την κυβέρνηση. Δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνει πια» είπε ο Πολ Μακίβερ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Αγγλίας και Ουαλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης