Την πολιτική της για το κλίμα αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της οποίας εκτιμάται ότι θα επενδυθούν περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Με στόχο την ενεργειακή ουδετερότητα της Γερμανίας έως το 2050 και την κάλυψή της από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2030, η κυβέρνηση συνασπισμού φιλοδοξεί να «απαντήσει» στην απαίτηση των πολιτών για γενναιότερες πολιτικές προστασίας του κλίματος, αλλά και να επιστρέψει στην πρωτοπορία των οικολογικών πολιτικών. Οι διαδηλώσεις της Γκρέτα Τούνμπεργκ και η θεαματική άνοδος των Πρασίνων έφεραν τα διλήμματα πιο κοντά, με αποτέλεσμα η Άνγκελα Μέρκελ να συστήσει τον περασμένο Μάρτιο Διυπουργική Επιτροπή για το Κλίμα, με τη συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος, Οικονομικών, Οικονομίας, Οικοδόμησης, Γεωργίας και Συγκοινωνιών και απώτερο σκοπό την κατάρτιση προγράμματος μέτρων για το κλίμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες, οι πολιτικές που θα ανακοινωθούν θα αφορούν μεταξύ άλλων στην αυτοκίνηση, στους φόρους στο διοξείδιο του άνθρακα, στον περιορισμό των εκπομπών, αλλά και στα κίνητρα για τις «πράσινες» επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση των μέτρων θα φιλοξενηθεί στο Futurium, το εντυπωσιακό νέο «Μουσείο του Μέλλοντος» του Βερολίνου.

Την ίδια ώρα το κέντρο του Βερολίνου θα έχει κατακλυστεί από χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα διαδηλώνουν στο πλαίσιο του μαθητικού κινήματος «Παρασκευές για το Κλίμα». Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, τουλάχιστον 350.000 άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν σε σχετικές εκδηλώσεις σε 500 σημεία της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης