Με ένα απειλητικό μήνυμα έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο το βράδυ της Παρασκευής οι χάκερς της ομάδας «HackBack» αλλά και οι «Anonymous» εξαπολύοντας κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια ομάδα Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών από τον χώρο της πολιτικής, της βιομηχανίας, των οικονομικών, των μέσων ενημέρωσης αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας, που πραγματοποιούν συναντήσεις, σε ετήσια βάση από το 1954Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας βλέπουν το μήνυμα που έχουν αναρτήσει οι χάκερς, αντικαθιστώντας το περιεχόμενο του ιστότοπου της οργάνωσης με την προειδοποίηση ότι έχουν έναν χρόνο ακριβώς ώστε να εργαστούν για το καλό της ανθρωπότητας, αλλιώς πρόκειται να δημοσιοποιήσουν πολλά στοιχεία των μελών της Λέσχης στο Διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα που ανήρτησαν αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητά μέλη της Μπίλντερμπεργκ, από τώρα και στο εξής, κάθε ένας από εσάς, έχει ακριβώς έναν χρόνο (365 ημέρες) ώστε να ενεργήσει πραγματικά προς όφελος των ανθρώπων και όχι των ιδιωτικών συμφερόντων του» τονίζουν. Οι χάκερς αυτοπροσδιορίζονται ως «Κίνημα HackBack» και «Anonymous». Το απειλητικό τους κείμενο δημοσιεύτηκε στο bilderbergmeetings.org.

Η ιστοσελίδα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ όπως εμφανίζεται από το βράδυ της Παρασκευής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διαφορετικά, θα σας βρούμε και θα σας χακάρουμε» κατέληξαν.

Μάλιστα οι απειλές των χάκερς συνεχίστηκαν και με αναφορές για στενή παρακολούθηση προσώπων: «Έχουμε τον έλεγχο των ακριβών συνδεδεμένων αυτοκίνητων σας, έχουμε τον έλεγχο των συνδεδεμένων συσκευών ασφαλείας στο σπίτι σας, έχουμε τον έλεγχο του laptop της κόρης σας, έχουμε τον έλεγχο του κινητού της γυναίκας σας. Έχουμε καταγράψει τις μυστικές συναντήσεις σας, έχουμε διαβάσει τα email σας, έχουμε τον έλεγχο του SmartWatch από το αγαπημένο σας κορίτσι-συνοδό, είμαστε μέσα στις αγαπημένες σας τράπεζες και διαβάζουμε τα περιουσιακά σας στοιχεία. Δεν θα είστε ασφαλείς οπουδήποτε κοντά σε ηλεκτρονικές συσκευές»  τόνισαν στην ανακοίνωσή τους οι χάκερς.

Οι συναντήσεις της Λέσχης είναι κλειστές για το κοινό και πάντα εκτός δημοσιογραφικής κάλυψης.

Η πιο πρόσφατη διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, η 64η του ομίλου, πραγματοποιήθηκε στη Δρέσδη της Γερμανίας τον Ιούνιο του 2016.

Το μήνυμα της ομάδας κλείνει με μια αινιγματική σημείωση, επαινώντας στο τέλος της δήλωσης τον χάκερ Φίνεας Φίσερ, τον οποίο χαρακτήρισαν ως τον «μεγαλύτερο εν ζωή άνθρωπο».

Ο Φίσερ που αυτο-περιγράφεται ως «hacktivist» ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στη βρετανο-γερμανική εταιρεία Gamma International το 2014.

Ο όμιλος εταιρειών Gamma ιδρύθηκε το 1990 και παρέχει προηγμένες τεχνικές επιτήρησης, λύσεις παρακολούθησης, καθώς και συμβουλές κατάρτισης σε κυβερνήσεις, διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά και σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
 
Ο χάκερ κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής επίθεσης στον όμιλο Gamma υπέκλεψε περισσότερα από 300.000 email αλλά και έγγραφα του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016, τα οποία δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στον ιστότοπο WikiLeaks.

Επιμέλεια: Άλκης Αποστολόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης