Συνεχείς είναι οι πιέσεις εργατικών συνδικάτων στο Κατάρ για τη συμμόρφωση των κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν αναλάβει έργα για το Μουντιάλ του 2022 στην αραβική χώρα με τη διεθνή εργατική νομοθεσία. Όπως μεταδίδει το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera οι καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια των γηπέδων και των υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ο γενικό γραμματέας της διοργανώτριας αρχής «Qatar 2022» εμφανίζεται καθησυχαστικός.

«Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στα εργατικά ζητήματα που έχουν προκύψει. Υπάρχουν ακόμα πολλά ανοικτά θέματα ωστόσο το Κατάρ δεσμεύεται πως θα τα λύσει», τόνισε αρχικά ο Hassan al-Thawadi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαιτούμε όλοι οι εργολάβοι να προσφέρουν τις κατάλληλες εγγυήσεις πως τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας εφαρμόζονται κανονικά. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός αποτελούν μια τεράστια δύναμη και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να την αξιοποιήσουμε για το καλό της χώρας», πρόσθεσε.

Σε έκθεση της το 2011 η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ITUC) είχε χαρακτηρίσει «απάνθρωπες» τις συνθήκες εργασίας, επισημαίνοντας πως η χρησιμοποίηση εργατών από υποανάπτυκτες χώρες, όπως το Μπαγκλαντές, δε βοηθά προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς είναι πολύ δύσκολο να εκφραστεί οποιαδήποτε… «αντίθετη» φωνή λόγω του φόβου της απόλυσης.

Εκτιμάται ότι το Κατάρ θα διαθέσει πάνω από 40 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των αθλητικών και συγκοινωνιακών του υποδομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Θα ήταν καλό το Μουντιάλ να διεξαχθεί χειμώνα», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011, 04:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης