Με… σημαία του μια μπάλα της καλαθοσφαίρισης ταξίδεψε για δεύτερη φορά μέσα στο 2013 ο Dennis Rodman στη Β. Κορέα.

Ο παλαίμαχος αθλητής των Chicago Bulls και San Antonio Spurs είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Kim Jong-un και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του χαρακτήρισε το ταξίδι του «μια διπλωματική περιοδεία με επίκεντρο την καλαθοσφαίριση». Η επίσκεψη του Dennis Rodman στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ έγινε στη σκιά της έντονης φημολογίας για την εκτέλεση μιας «πρώην» του ηγέτη της Β. Κορέας, η οποία φέρεται να πρωταγωνίστησε σε ερωτικές σκηνές μαζί με 11 ακόμα μουσικούς και χορευτές και γι αυτό να εκτελέστηκε με αυτόματα όπλα στις 20 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές ανέφεραν σε δηλώσεις τους στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ακόμα παραμένει άγνωστο αν στις επαφές που είχε ο Rodman με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους έγινε μνεία στο ζήτημα της απελευθέρωσης του Kenneth Bae, ενός Αμερικανού πολίτη ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Μάιο σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για «εγκλήματα κατά του καθεστώτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψή του 45χρονου είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2012, με την κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας να μεταδίδει τότε ότι είχε επιχειρήσει να εισάγει «λαθραίο ανατρεπτικό υλικό».

Ο ίδιος πάντως ο αθλητής εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου έντονα ενοχλημένος κατά την άφιξή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, μετά την επιστροφή του από τη Β. Κορέα, όπου εκστόμισε ορισμένα… γαλλικά στους δημοσιογράφους που τον «πολιόρκησαν», πριν κατευθυνθεί προς τον χώρο όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του.

«Δεν είναι δουλειά μου να τον φέρω πίσω», ανέφερε.

Τα «γαλλικά» του Rodman στους δημοσιογράφους

Η συνάντηση και το… photoshop

Ο Dennis Rodman επισκέφτηκε τη Β. Κορέα στις αρχές της εβδομάδας και έμεινε εκεί για πέντε ημέρες, όπου μεταξύ άλλων είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και αγώνες καλαθοσφαίρισης.

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα έχουν υποστεί… επεξεργασία, προκειμένου να ενισχυθεί το προφίλ του ισχυρού άνδρα της Β. Κορέας. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η φωτογραφία που δείχνει τον Kim Jong-un να γελάει με κάτι που του είπε ο Dennis Rodman, την ίδια στιγμή που ένα… χέρι τρίτου με τσιγάρο κάνει την εμφάνισή του κάτω από τον αγκώνα του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή.

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο της Β. Κορέας KCNA είχε μεταδώσει πως ο Dennis Rodman ευχαρίστησε τον Kim Jong-un «για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς τους Αμερικανούς», προσφέροντας του μάλιστα και ένα δώρο.

Διαβάστε επίσης:
Με άδεια χέρια επιστρέφει ο Ντένις Ρόντμαν από την Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, 08:11
Όταν ο ηγέτης της Β. Κορέας συνάντησε τον Dennis Rodman!, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013, 04:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης