Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν διαπίστωσε καμιά παρενέργεια κατά τη διάρκεια της αγωγής δύο εβδομάδων με υδροξυχλωροκίνη που είχε αποφασίσει να λάβει για προληπτικούς λόγους κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο γιατρός του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε αυτή τη θεραπεία με ασφάλεια και χωρίς παρενέργειες», δήλωσε ο Δρ Σον Κόνλεϊ σε ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνεχίζει να υποβάλλεται τακτικά σε τεστ για τον Covid-19 και μέχρι σήμερα όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά», πρόσθεσε.

Η υδροξυχλωροκίνη που χορηγείται εδώ και πολλά χρόνια κατά της ελονοσίας, και της οποίας η δραστικότητα κατά της Covid-19 ουδέποτε αποδείχθηκε εντελώς, προκαλεί φορτισμένη συζήτηση.

Εδώ και μήνες, ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την πιθανή δράση της υδροξυχλωροκίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύντομη σύνοψή του, ο δρ Κόνλεϊ διευκρίνισε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, 73 ετών, έχει ύψος 1,90 μ., ζυγίζει 110 κιλά και όσο αφορά την καρδιά του έχει 63 σφυγμούς το λεπτό.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο πρόεδρος συνεχίζει να είναι σε καλή υγεία», συμπέρανε ο δρ Κόνλεϊ διευκρινίζοντας ότι ο πρόεδρος έχει κάνει όλα τα εμβόλια που συνιστώνται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης