Ο επικεφαλής των υπηρεσιών μετανάστευσης του Περού ανακοίνωσε χθες πως δύο πολίτες Βενεζουέλας, τους οποίους το Καράκας κατηγορεί ότι είχαν ανάμειξη στην πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δεν φαίνεται να έχουν εισέλθει στη χώρα.

Εντός της εβδομάδας η Βενεζουέλα ζήτησε από το Περού να εντοπίσει τους πολίτες της αυτούς στο πλαίσιο των ερευνών για το επεισόδιο, που το Καράκας χαρακτηρίζει ως απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο. Επίσης ζήτησε από το Περού να εντοπίσει άλλους έξι στρατιωτικούς, που θεωρούνται λιποτάκτες από τη Βενεζουέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναφορικά με τους πρώτους δύο, δεν έχει καταγραφεί οποιαδήποτε μεταναστευτική είσοδος, ή έξοδος, προς και από τη χώρα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Διευθυντής Μετανάστευσης του Περού Εδουάρδο Σεβίγια. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το Περού θα ερευνήσει εάν οι στρατιωτικοί έχουν εισέλθει στη χώρα και θα προβεί σε ενέργειας σύμφωνα «με την νομοθεσία της χώρας», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει κατηγορήσει πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές στο εξωτερικό ότι μηχανορράφησαν για να τον δολοφονήσουν με μη επανδρωμένο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης