Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) βρίσκονται στην περιοχή όπου έχει σταθμεύσει η ρωσική οχηματοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όμως ο έλεγχος του φορτίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ από τη Μόσχα.

«Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται εκεί που είναι το κομβόι. Μέχρι στιγμής δεν επιθεωρούν το περιεχόμενο των φορτηγών. Χθες, πάντως, επετεύχθη συμφωνία για την επιθεώρηση, η οποία όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Αμφιβάλλω αν θα ξεκινήσει και σήμερα» εξήγησε σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βικτόρια Ζοτίκοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά τους ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ο Σεργκέι Καραβαΐτσεφ, καθώς και ο εκπρόσωπος των Ουκρανών συνοριοφυλάκων Σεργκέι Αστάχοφ, επιβεβαίωσαν ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε επιθεωρήσεις.

Τα περίπου 300 ρωσικά φορτηγά είναι σταθμευμένα από την Πέμπτη στην κοινότητα Κάμενσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ποροσένκο: Δεν έχει εξασφαλιστεί η δίοδος της ρωσικής βοήθειας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014, 07:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης