«Δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας ο Κιμ Γιονγκ»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014, 05:35
«Δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας ο Κιμ Γιονγκ»
Δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε αξιωματούχος του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νότια Κορέα.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα με την υγεία του γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κιμ», δήλωσε ο Κιμ Γιανγκ Γκον ανώτερος αξιωματούχος του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Κιμ Γιανγκ Γκον ήταν ένας από την αντιπροσωπεία τριών αξιωματούχων του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας που έκαναν μια σπάνια και απροσδόκητη επίσκεψη στη Σεούλ κατά τη διάρκεια της οποίας η Νότια και η Βόρεια Κορέα συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο τους.

Η επίσκεψη αυτή συνέπεσε με τις εντεινόμενες φήμες για την τύχη του Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως τον τελευταίο μήνα. Οι φήμες για την υγεία του τροφοδοτήθηκαν από τηλεοπτικό ρεπορτάζ της βορειοκορεατικής τηλεόρασης ότι ο ηγέτης της χώρας ένιωθε «δυσφορία», που για τη Δύση θεωρήθηκε ως σιωπηρή αναγνώριση ότι είναι άρρωστος. Φούντωσαν δε μετά την ασυνήθιστα μακρά απουσία του από κάποια δημόσια εκδήλωση.

Ο εγγονός του Κιμ Ιλ Σούνγκ, ιδρυτή του απολυταρχικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ηλικίας άνω των 30 ετών δεν έχει εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση από τις 3 Σεπτεμβρίου. Απείχε δε και στα τέλη Σεπτεμβρίου από τη συνεδρίαση της Συνέλευσης του Ανώτατου Λαϊκού Κόμματος, το οποίο συνεδριάζει μία ή δύο φορές χρόνο για να εγκρίνει τις αποφάσεις του καθεστώτος.

Τον Ιούλιο είχε εμφανιστεί αλλά με κινητικά προβλήματα καθώς περπατούσε με δυσκολία και κουτσαίνοντας, με την ευκαιρία της 20ης επετείου από το θάνατο του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέβηκε στην εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ στα τέλη του 2011.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014, 05:40