Η βρετανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown σε ολόκληρη την Αγγλία, ως «τελευταία αμυντική γραμμή», αλλά προσπαθεί να αποφύγει το μέτρο εφαρμόζοντας τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ερωτήθηκε σήμερα για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών που αρχίζουν στα μέσα του Οκτωβρίου και απάντησε στο BBC ότι η κυβέρνηση «θέλει να αποφύγει ένα εθνικό lockdown, αλλά είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε, αν παραστεί ανάγκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε ζωές» δήλωσε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι πιθανόν να προσφύγει στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων, όπως έχει ήδη κάνει σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Τα μέτρα ετέθησαν σε εφαρμογή σήμερα και αφορούν εκατομμύρια πολίτες. Απαγορεύουν τις συναντήσεις μεταξύ ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά και εισάγουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00 σε τόπους ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, 10 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στις ζώνες εφαρμογής των τοπικού χαρακτήρα μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων της Covid-19 διπλασιάζεται κάθε 8 ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον δέχεται οξεία κριτική για τη διαχείριση του ζητήματος των διαγνωστικών τεστ, η ζήτηση των οποίων ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά.

Νέο «θύμα» της πανδημίας είναι η παραδοσιακή δημόσια εκδήλωση της αλλαγής του έτους στο Λονδίνο με το θέαμα των πυροτεχνημάτων τη ματαίωση της οποίας ανακοίνωσε ήδη ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης