Η Ζάρα Χάρτσορν είναι μόλις 16 ετών, όμως η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει την κάνει να δείχνει, αλλά και να νιώθει, τουλάχιστον 60. Όπως και η μητέρα της, η Ζάρα γεννήθηκε με λιποδυστροφία, ένα σύνδρομο που κάνει τον λιπώδη ιστό κάτω από το δέρμα να διαλύεται, ακόμη και όταν το δέρμα συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Έτσι, η έφηβη από το Γιόρκσαϊρ της Βρετανίας έχει την όψη ηλικιωμένης γυναίκας, γεγονός που έχει μετατρέψει την καθημερινότητά της σε ζωντανό εφιάλτη, αφού δεν έχει περάσει ημέρα που να μην έχει πληγωθεί από τα πειράγματα των συμμαθητών της ή τα σκληρά σχόλια των περαστικών που σοκάρονται από την εικόνα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη της Ζάρα, χάρη σε έναν κορυφαίο Αμερικανό χειρουργό που έμαθε για εκείνη και θέλησε να τη βοηθήσει.

Η 16χρονη υπεβλήθη σε μια ειδική, αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο, η οποία βελτίωσε κατά πολύ την όψη της.

Μάλιστα, η ζωή της Ζάρα άλλαξε τόσο πολύ, που με την αυτοπεποίθηση που κέρδισε κατάφερε να βρει τον έρωτα στο πρόσωπο του 22χρονου Ρίκι Άντριους και άρχισε να ζει ως φυσιολογική έφηβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα η ζωή ήταν κάτι παραπάνω από σκληρή για τη Ζάρα. Μιλώντας για το τι αντιμετώπιζε σε καθημερινό επίπεδο, η νεαρή θυμάται ένα ιδιαίτερα θλιβερό για την ίδια περιστατικό: την ημέρα που ο οδηγός ενός λεωφορείου την έβγαλε έξω από το όχημα, καθώς δεν πίστεψε ότι ήταν μαθήτρια και πως είχε μαζί της νόμιμα μαθητικό εισιτήριο!

Τώρα η Ζάρα κάνει όνειρα και έχει ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Μάλιστα, όπως λέει, θέλει να πάει στο κολέγιο, ενώ ελπίζει ότι τα επόμενα χρόνια θα ανοίξει ένα ινστιτούτο ομορφιάς, για να βοηθά γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά της να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, λέει πως αισθάνεται μεγαλύτερη από την ηλικία της, όχι τόσο λόγω της όψης της, άλλα κυρίως εξαιτίας όσων πέρασε τα τελευταία χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης