Δέκα φερόμενοι ως τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα σε αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ και συγκρούσεις με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός.

Η ιρακινή Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διεξήγαγε επιχείρηση και αεροπορική επιδρομή σε συντονισμό με τον διεθνή συνασπισμό σε περιοχή της ερήμου, όπως διευκρίνισε η ίδια σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αερομεταφερόμενη δύναμη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ενεπλάκη σε μάχη με τους φερόμενους ως εξτρεμιστές, σκοτώνοντας οκτώ εξ αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατόπιν, οι στρατιωτικοί έκαναν έρευνα σε κρησφύγετα και βρήκαν δύο βομβιστές-καμικάζι που φόραγαν γιλέκα με εκρηκτικά. Σκότωσαν τον έναν, ενώ ο άλλος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, χωρίς να προκαλέσει απώλειες στις τάξεις των ιρακινών στρατιωτικών, κατά την ίδια πηγή.

Η κατάσταση ασφαλείας στο Ιράκ έχει βελτιωθεί αισθητά αφότου η Βαγδάτη ανακήρυξε τη νίκη της επί του ΙΚ στα τέλη του 2017. Ωστόσο, οι εναπομείναντες τζιχαντιστές, που έχουν καταφύγει στην έρημο και δυσπρόσιτες περιοχές ή έχουν σχηματίσει πυρήνες εν υπνώσει, διεξάγουν συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης