Το Περού πλήττεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τόνισε χθες Τρίτη η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Το κράτος των Άνδεων υφίσταται «επιταχυνόμενη αύξηση» του αριθμού των μολύνσεων, «βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα», συνόψισε η υπουργός Υγείας Πιλάρ Μασέτι, η οποία εκφράστηκε κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αντιπροσώπους του κόσμου των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αβεβαιότητας, είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να δείξουμε ευσυνειδησία» πρόσθεσε η υπουργός. Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 και οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 αυξάνονται στο Περού από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών σε νοσοκομεία αυξήθηκε ραγδαία τις πέντε τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας από τους 3.800 στους 6.800, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά και πάλι τους 50 ανά 24 ώρες, ενώ είχαν περάσει κάτω από το όριο αυτό.

Το Περού ξεπέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων την 22η Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του μεταβατικού προέδρου Φραντσίσκο Σαγάστι δέχεται σφοδρές επικρίσεις διότι δεν έχει μπορέσει να εξασφαλίσει αγορές επαρκούς αριθμού εμβολίων. Παρέτεινε τον Νοέμβριο για 90 ημέρες, έως τις αρχές του Μαρτίου, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός Οικονομίας Γουάλντο Μεντόσα δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει 26 εκατ. δολάρια για την αγορά μιας πρώτης παρτίδας εμβολίων της κινεζικής Sinopharm, στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας που προβλέπει την προμήθεια 38 εκατ. δόσεων.

Ο μεταβατικός πρόεδρος Σαγάστι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του διαπραγματεύθηκε και έκλεισε επίσης συμφωνία με την AstraZeneca Plc, η οποία έχει αναπτύξει το δικό της εμβόλιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Συνολικά οι αρχές υπολογίζουν ότι το κόστος της εκστρατείας ανοσοποίησης θα φθάσει τα 2,7 δισ. δολάρια.

Το Περού συγκαταλέγεται στις χώρες της περιοχής της Λατινικής Αμερικής οι οποίες έχουν υποστεί τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με πάνω από 38.000 θανάτους και 1.037.350 μολύνσεις ως προχθές Δευτέρα, κατά τον επίσημο απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης