Διεκόπη η συνεδρίαση στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, μία ημέρα αφότου βουλευτές της αντιπολίτευσης ανάγκασαν την επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Κάρι Λαμ να παρουσιάσει την ετήσια ομιλία της για την πολιτική της μέσω βίντεο.

Ωστόσο, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει την ομιλία της την Τετάρτη, κάποιοι βουλευτές της αντιπολίτευσης εισήλθαν στο τοπικό κοινοβούλιο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εμπνευσμένα από το κίνημα διαμαρτυρίας, όπως «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ», ενώ ανήρτησαν και ένα πανό που έγραφε «Πέντε αιτήματα, κανένα λιγότερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από περίπου 30 λεπτά διαμαρτυρίας και αφού προσπάθησε δύο φορές να ξεκινήσει την ομιλία της, η Λαμ τελικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το κοινοβούλιο.

Τελικά, το γραφείο της έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διαβάζει την ομιλία της κεκλεισμένων των θυρών.

Σήμερα η Λαμ αναμενόταν να απαντήσει σε ερωτήματα των βουλευτών για την ομιλία αυτή.  Ωστόσο, χάος επικράτησε στην αίθουσα του κοινοβουλίου, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν και πάλι να φωνάζουν συνθήματα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας χρειάστηκε να συνοδεύσουν αρκετούς εξ αυτών έξω από την αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώην βρετανική αποικία διέρχεται από τον Ιούνιο τη χειρότερη πολιτική της κρίση μετά την επιστροφή της στην Κίνα, το 1997.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης