Δακρυγόνα και συλλήψεις διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 12:40
Δακρυγόνα και συλλήψεις διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, όταν διαδηλωτές προσπαθούσαν να βγουν από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, η οποία παραμένει περικυκλωμένη από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και σφαίρες με πλαστική επικάλυψη, όταν μία ομάδα 100 ατόμων προσπάθησε να φύγει από τη σχολή μετά τη βίαιη αντιπαράθεση που είχαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η αστυνομία ίσως να μην εισβάλει στον χώρο του πανεπιστημίου, όμως φαίνεται ότι προσπαθεί να συλλάβει ανθρώπους την ώρα που επιχειρούν να ξεφύγουν» δήλωσε ο βουλευτής Χούι Τσι- φουνγκ μιλώντας στο Reuters.

Ένας διαδηλωτής που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Πολυτεχνείο και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε στο BBC ότι 300 με 500 άνθρωποι παραμένουν στον χώρο του πανεπιστημίου.

Μέλη των δυνάμεων της τάξης είχαν επισημάνει νωρίτερα ότι οι διαδηλωτές μπορούν να φύγουν από το Πολυτεχνείο μέσω μιας άλλης εξόδου, της γέφυρας Τσέονγκ Ουάν, και τους κάλεσαν να αφήσουν τα όπλα τους και να βγάλουν τις μάσκες.

Ωστόσο, ο βουλευτής Τεντ Χούι που βρίσκεται στο Πολυτεχνείο επεσήμανε ότι η γέφυρα έχει κλείσει και ότι δεν είναι δυνατό να φύγει κάποιος από εκεί.

Από τη μεριά του, ο διοικητής της αστυνομίας Κουόκ Κα-τσουέν είπε ότι αναζητείται ένας ειρηνικός τρόπος να επιλυθεί η αντιπαράθεση.

«Αν οι μασκοφόροι ταραξίες παραδώσουν τα όπλα τους …ακολουθήσουν τις εντολές της αστυνομίας και αναλάβουν τις παράνομες ευθύνες τους, η αστυνομία δεν έχει λόγο να κάνει χρήση βίας» εξήγησε.

Ωστόσο, η αστυνομία έχει διευκρινίσει ότι όποιος παραδοθεί θα συλληφθεί για την πρόκληση ταραχών, ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019, 13:10