Στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν έως χθες Πέμπτη 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός αρκετά μειωμένος από τα 47 για τα οποία γινόταν λόγος την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Υγείας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 24 ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό μετά την είσοδό τους στην κινεζική επικράτεια. Πάντα σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκε ένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Υγείας έκανε ακόμα λόγο για τον εντοπισμό 53 ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, αρκετών περισσότερων από τα 16 που ανακοίνωνε την προηγουμένη. Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επισήμως ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 85.940 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης