Δεκαοκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα έως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, λίγα περισσότερα από τα 14 για τα οποία γινόταν λόγος μία ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν «εισαγόμενα».

Κατά την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν επίσης 11 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωνοϊού, έναντι 25 την προηγουμένη. Τέθηκαν εξάλλου υπό παρακολούθηση ακόμα επτά «ύποπτα» κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε οι ασυμπτωματικοί φορείς, ούτε τα «ύποπτα» κρούσματα συμπεριλαμβάνονται στους ημερήσιους απολογισμούς που δημοσιοποιεί το Πεκίνο.

Δεκαπέντε ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία, με το σύνολό τους να φθάνει τους 80.865, κατά τα στοιχεία του υπουργείου. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 248 ασθενείς, οι τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται επισήμως σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 85.747 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης