Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα αφού την περασμένη εβδομάδα ήρθε σε επαφή με έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε θετικός στον Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Ράντεφ βρισκόταν από τη Δευτέρα στην Εσθονία, όμως διέκοψε την επίσκεψή του και επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης στη Σόφια. Στο αεροδρόμιο έδειξε στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα ενός τεστ (ήταν αρνητικό) που έκανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ είπε ότι ο πρόεδρος πρέπει να αυτοαπομονωθεί για προληπτικούς λόγους, μετά την επαφή του με τον επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, την περασμένη Παρασκευή. Δεν είναι σαφές αν ο Ράντεφ θα υποβληθεί σε νέο τεστ ή πόσο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα. Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει συμπτώματα.

«Από την έναρξη της κρίσης του Covid-19 έχω έρθει σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα, όμως τηρώ αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα και δεν είχα κανένα πρόβλημα, ούτε έχω τώρα. Είμαι σε τέλεια φυσική κατάσταση, χωρίς κανένα σύμπτωμα μόλυνσης», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης