Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 183 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.860 νεκρούς επί συνόλου 1.270.991 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 57.260.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραταθεί για τρεις μήνες, ως τα τέλη του Φεβρουαρίου, απευθύνοντας στους συμπολίτες του σύσταση να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Η σύζυγος του προέδρου διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πάντως είναι ασυμπτωματική.

Η κυβέρνηση του Ντούκε πάντως έχει χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα, στην προσπάθειά της να αναζωογονήσει την οικονομία, η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα, και να μειώσει την ανεργία. Οι περισσότερες δραστηριότητες επιτρέπονται και πάλι, ενώ έχουν ξαναρχίσει οι διεθνείς πτήσεις. Ωστόσο οι συναυλίες και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθους συνεχίζουν να μην επιτρέπονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης